Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Støj er en meget almindelig del af hverdagen på kontoret. Der er blandt andet telefoner, der ringer, kollegaer, der smalltalker og trafik frem og tilbage på kontoret. Arbejdstilsynets Støjbekendtgørelse slår dog fast, at al unødig støjbelastning skal undgås.

 

Heldigvis er der meget, man kan gøre for at komme unødig støj på kontoret til livs. Vi har samlet 3 tips til, hvordan du kan sænke støjniveauet på kontoret.

 

Kig på indretningen af rummet

I mange tilfælde – specielt når der er tale om storrumskontorer – er der tale om decideret uhensigtsmæssig indretning af kontorlokalet. Det kan være, at de personer, der arbejder mest sammen sidder længst væk fra hinanden eller personer, der taler meget i telefon, sidder meget tæt på resten af medarbejderne. Det er ikke hensigtsmæssigt, men det kan løses ved at ændre på indretningen af lokalet.

 

Gør brug af lydabsorbenter

Det er ikke altid nok bare at ændre på indretningen af kontorlokalet. Der kan sagtens være en del forstyrrende støj på trods af, at kontorlokalet deles bedre op. Det er her lydabsorbenter kommer i spil.  Det kan være alt fra lydabsorberende plader til skærmvægge, som kan stilles op på kontoret. Det er elementer, som reducerer støj på kontoret. Disse kan med fordel stilles op mellem de forskellige arbejdsstationer eller som minimum sættes op mellem de personer, der arbejder meget koncentreret og de personer, der taler meget i telefon.

 

Brug rum i rum-løsninger

Lydabsorbenter kan gøre meget i storrumskontorer, men nogle gange er der bare behov for en anden løsning. Her kan en rum i rum-løsning være et godt bud. Rum i rum-løsninger går ud på at indrette storrumskontoret med såkaldte telefonbokse og på den måde dele storrumskontoret op med nogle mindre kontorer. Det er en ideel løsning, hvis der er mange, der har brug for stilhed til koncentreret arbejde, så de bare kan trække sig tilbage i disse telefonbokse – men det er også den perfekte løsning, hvis man har brug for flere kontorer til enkelte medarbejdere eller har brug for et ekstra mødelokale til både interne og eksterne møder.