Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Selvom vi er tilbage på de fysiske arbejdspladser i stor stil, har mange af os dagligt brug for at afholde en videokonference, et telefonmøde eller anden dialog på distancen. Det kræver både den rette teknologi og viden om, hvordan distancemøder fungerer bedst.

 

Vælg platformen

Videokonferencer kan holdes på mange forskellige platforme. Teams, Zoom og Google Meet er de mest kendte, men der findes flere på markedet. I professionel sammenhæng har valget ofte stået mellem de to første. Google Meet fungerer også som professionelt værktøj, men har dog visse begrænsninger. Fx kan et møde ikke tilgås på mobile devices uden en Google-konto.

 

Alle tre programmer kan bruges gratis. I Google Meet er der en begrænsning på gruppekald på 60 minutter. For Microsoft Teams er grænsen for gratis konferencer ligeledes 60 minutter, mens den for Zoom er 40 minutter, hvis man er mere end to personer i kaldet. For begge gælder det, at der kan være op til 100 personer i det gratis kald.

 

I dag har langt de fleste virksomheder adgang til Microsoft 365, hvilket vil gøre Teams til et oplagt valg for mange. Ikke mindst, hvis platformen i forvejen danner rammen for store dele af virksomhedens kommunikation både internt og eksternt. En virksomhed som Uni-tel har ovenikøbet også gjort det muligt at integrere almindelig telefoni i Teams. Så må Microsoft 365 og Teams vist siges at nå hele vejen rundt.

 

Videokonferencer med eller uden ekstra hardware

 

Med special-hardware

Der findes masser af smart hardware til telefonmøder og videokonferencer. Der er udviklet både skærme, kameraer og mikrofoner specielt til formålet. Hvis man fx sidder et sted, hvor der dagligt skal transmitteres tavlemøder ud til en stor gruppe medarbejdere, kan det være rart at have indrettet et konferencerum til det. Men store investeringer er ikke nødvendige for at få et godt resultat.

 

Uden special-hardware

En af grundene til, at omstillingen fra fysiske møder til telefonmøder og videokonferencer gik så glat under corona-nedlukningerne, var, at det kunne klares uden indkøb af ny hardware. Det eneste, det kræver er en PC, en Macbook eller en mobiltelefon. Sidder man sammen med andre, kan et headset være smart, men selv ikke det er streng nødvendigt, hvis blot computeren har indbygget mikrofon og højtaler. Og så skal den, naturligvis, have et kamera.

 

Det hører med til historien, at man ikke skal være meget mere end to deltagere, før kameraløsningen og mikrofonløsningen på enten en mobil eller en computer viser sine begrænsninger. Men selv i det tilfælde er det ofte en god løsning at sidde flere i samme rum med hver sin computer. Så længe, man husker at tage lyden ind gennem et headset, så der ikke opstår feedback.

 

Vælg det, der passer til din virksomhed

De fleste forhandlere af Uni-tels telefoni og videokonferenceløsninger leverer både rådgivning om opsætning af din platform og hardware, hvis det er behov for det.

 

Læs mere om telefoni og videokonferencer på Uni-tel.dk