Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Ejer du et hus, en bil, en knallert eller en cykel, eller måske en af hver, kommer du ikke uden om at vedligeholde dine ting. Jo mere du ejer, jo mere har du at passe på. Minimalistisk tankegang kan gøre dig fri for en masse ejendele, men de helt nødvendige tig vil altid være tilbage.

Vedligeholdelse af ejendele

Autoservice fritager dig ikke fra at passe på din bil i hverdagen. Du kommer ikke uden om at tjekke dæktryk, køre i bilvask, støvsuge den indvendigt, fylde benzin og alle andre væsker på. Din bil er en ejendel som kræver at du vedligeholder den. Ud over at du sikrer dens værdi ved at passe den, så handler det også om sikkerhed. Din egen og andre trafikanters sikkerhed er dit ansvar.

Dit hus kræve samme opmærksomhed som din bil. du skal rense tagrender, efterse vinduer, tjekke el og rør, murværk og tag. Er der have til huset er der også mange timers vedligeholdelse i den. En knallert eller en cykel er ikke helt så krævende som hus og bil. men, du kommer ikke uden om at vedligeholde begge dele.

Jo mere du ejer, jo mere har du at passe på

Drømmen om at eje sit eget hus er en stor drøm som det er svært at argumentere imod. Det samme gælder den dyre fine bil. det er først når du rent faktisk ejer huset eller bilen, at du forstår det kæmpe ansvar der følger med, når du ejer noget som har en værdi i kroner og øre. Det er ikke noget der kan forklares inden drømmen rent faktisk er gået i opfyldelse. Det er en indsigt som godt kan fortælles, men som først bliver forstået, når den er erfaret.

Minimalisme kontra alle vores ejendele

Minimalisme går ud på at indse at det ikke er dig der ejer dine ting, men dine ting der ejer dig. Al den tid og tanke du bruger på at passe på de ting du ejer, kan bruges på ting og tanker som er meget sjovere og mere givende.

Afgør med dig selv om du kan undvære nogen af dine ting. Bruger du ikke bilen dagligt, men tager cyklen i stedet, kan det være at bilen bare skal sælges. Du kan jo altid leje en bil, hvis du får brug for en. Gå dine ting igennem og afgør hvem der egentlig ejer hvem.