Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvis du har problemer med synet, skal du nok være mere end almindelig godt ansat, hvis du skal have din arbejdsgiver til at betale for dine briller. Du kan få noget tilskud gennem Danmark, og nogle sundhedsforsikringer, men du slipper nok ikke for at skulle betale noget selv. Har du derimod et behov for skærmbriller, er det en anden sag. Udgangspunktet er nemlig, at hvis medarbejderen har et behov for skærmbriller, for at kunne udføre sit arbejde, så er det arbejdsgiveren, der skal påtage sig denne udgift.

Som du kan læse her så er der mange gode grunde til at få en skræmbrille, eller få lavet en test for at finde ud af, om det er noget der vil kunne gavne en i det daglige. Der er nemlig mange der oplever hovedpine og spændinger i øjnene, som de kan blive foruden, ved at benytte skærmbriller.

Hvad siger siger regler om skærmbriller

Hvis du får lavet en synstest der viser, at du har brug for skærmbriller, betyder det dog ikke, at du blot kan vælge og vrage helt kvit og frit. For arbejdsgiveren skal betale en såkaldte standard skræmbrille. Hvis man har en masse krav til design, mærke og lignende skal man selv betale denne difference. En anden ting der er meget essentielt omkring reglerne er, at da det er virksomheden der skal afholde udgiften, er det også virksomhedens ejendom.

Det betyder, at hvis man på et tidspunkt forlader arbejdspladser, skal man også efterlade sig skærmbrillerne, da disse er en de af arbejdsudstyret på niveau med den computer, man har haft stillet til rådighed. Det er med andre ord ikke dine skærmbriller bare fordi di bruger dem. Hvorvidt alle virksomheder rent faktisk vælger at håndhæve dette og beholde brillerne er nok mere tvivlsom. Skærmbriller er trods alt lavet til det inviduelle syn, og passer derfor ikke på alle.