Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Sponsoreret indhold.

Vi er alle meget opmærksomme på at spare på elforbruget i vores private husstand, men vi glemmer ofte et andet sted, hvor vi også bruger ufattelig meget tid. Vores arbejdsplads er vores andet hjem, og her vil vi selvfølgelig også gerne have det godt i alle de timer, vi skal tilbringe der. Men som virksomhed kan det være svært at finde huller, hvor der kan spares på elregningen. Det er altid muligt at sammenligne elpriser fra forskellige elselskaber, men hvis virksomheden ikke selv gør noget, har det ikke den store betydning i sidste ende.

Sluk for strømmen, når arbejdsdagen er ovre

Et af de første og nemmeste råd for enhver virksomhed gælder elforbruget. Og præcis ligesom derhjemme er det et nemt råd, som alle medarbejdere hurtigt kan implementere. Det handler selvfølgelig om forbruget af elektroniske apparater, der står standby uden for arbejdstiden. Ligesom i din private husstand vil en virksomheds elregning blive dyrere af de mange elektroniske apparater, der står i standbyfunktion. Det kan fylde tæt på 15 % af den samlede elregning, hvilket er penge de fleste virksomheder sagtens kan bruge andre steder.

Som virksomhed kan det være en god idé at indføre spareskinner på store områder, hvor der er mange elektroniske apparater. Spareskinner er med til at sørge for, at apparaterne bliver slukket korrekt, når arbejdsdagen er slut. Foruden tilføjelsen af spareskinner er det oplagt at indføre en slukkepolitik på arbejdspladsen. Med slukkepolitik menes der, at alle medarbejdere bør huske at slukke for elektronikken. Det gælder både computer, printer og høretelefoner, så det hele ikke står og sluger unødig strøm natten over, mens det ikke bliver brugt. Foruden det faktum, at det sparer strøm, er det kun godt for computere at blive slukket helt fra tid til anden. Det forlænger nemlig deres levetid.

Sørg for, at alle er med til at spare på elforbruget

Helt fra starten af er det en virkelig god idé at inddrage alle medarbejdere. Det er medarbejderne, der har styr på, hvilke elektroniske apparater de bruger, og hvor meget de bruger dem. Det skal helst være alle medarbejdere, der er med til at danne et overblik over, hvilke områder der bør skære mere ned end andre.

I bund og grund handler det også om, at alle bidrager til de forskellige tiltag, der gerne skal hjælpe virksomheden med at skære ned på elregningen. Foruden at arbejde sammen om at finde andre områder, hvor der kan spares, skal alle medarbejdere også hjælpe med at slukke for virksomhedens apparater, når de går hjem fra arbejdet. Det gælder selvfølgelig også lyset på arbejdspladsen, som ikke behøver at brænde om natten, når medarbejderne ikke er til stede.

Præcis ligesom det er store og små ændringer, du kan foretage privat for at spare på el, vand og varme, gælder det også i de fleste virksomheder. Start med de små løsninger, og arbejd jer stille og roligt op for at sikre, at alle medarbejdere er med på ændringerne og husker at slukke og lukke ned.