Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Mødelokalet er et af de vigtigste rum i mange danske virksomheder. Det er her, vi bliver klogere på de beslutninger, som skal drive forretningen fremad, og den kommunikation, der skal lokke de ansatte med på rejsen som gode ambassadører for firmaet.

Mødelokaler i dag kræver dog mere end blot gode stole og et stort bord. Mødelokalet er blevet et rum, hvor præsentationer og møder i alle størrelser finder sted. Dertil er det forventet, at teknikken fungerer – og det kan stille krav.

Tænk over dette, når møderummet skal indrettes

Når man skal indrette et mødelokale anno 2021, må man være sikker på, at teknikken lever op til det forventede. I dag er møder og præsentationer ofte båret af videoformen, hvor mødet kan udspille sig på flere måder.

Det kan f.eks. være, at mødeformen både skal understøttes af BYOM (Bring Your Own Meeting), hvor alle har deres egen computer med og kobles sammen op med en ekstern person, ligesom det kan være, at mødeformen skal være en fysisk samling af mennesker rundt om bordet, hvor der skal være en mikrofon og et højtalersæt, som forbindes med den person, der deltager fra afstand. Særligt skal man ved indretning af et møderum være meget opmærksom på, at man prioriterer lyden. Billedet er selvsagt også vigtigt for relationen (og følelsen af et reelt møde), men uden lyden, er der ingen ordentlige muligheder for brugbar kommunikation. Lyden skal naturligvis forstås som tovejs, hvormed både højtalere og mikrofoner skal være af god kvalitet.

Det tekniske setup og behovet for den enkelte AV installation vil dog altid afhænge af, hvordan rummet skal benyttes. Sørg derfor for at kortlægge disse behov nøje, så I kan tage en snak med en leverandør, der kan forsyne jer med et passende setup. Husk altid, at jeres setup skal tage afsæt i jeres faktiske behov og ikke en standardløsning. Det betyder med andre ord, at løsningen også skal passe jeres budget og ikke forkromes.