Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Når man driver en virksomhed, er der for de fleste et ønske om at skabe fremdrift. At sikre sig at virksomheden bliver så effektiv som mulig, så den kan udvikle sig og blive endnu bedre, er en proces for mange virksomhedsejere. Går du og overvejer, hvordan du kan udvikle din virksomhed ved at være strategisk? At anvende data fra den daglige drift i virksomheden er en god metode til at forstå, hvordan man kan optimere sin virksomheds processer, og du kan læse mere om det i denne artikel.

Hvad er datavisualisering?

At skabe et overblik over sin virksomheds data vil sige, at man trækker data ud fra forskellige processer, for eksempel salg, marketingperformance eller omkostninger og tyder dem, så man kan se, hvor en proces kan optimeres og blive mere effektiv. Du kan læse mere om udtrækning af data og datavisualisering her.

Når man datavisualiserer, handler det om, at man fremstiller den udtrukne data på en måde, så den er mere overskuelig at forstå og derfor lettere at anvende til optimeringsprocessen. Det kan nemlig hurtigt blive uoverskueligt, når man får en stor mængde data ud, som man skal læse og forstå.

Du kan med fordel anvende et firma, som har erfaring med at visualisere data, så du er sikker på, at du får et godt resultat. Det kan for eksempel være, at de bliver lavet som diagrammer eller interaktive rapporter, som du nemt og hurtigt kan se igennem og forstå.

Anvendelse af datavisualisering

Efter at du har fået data udtrukket fra din virksomheds processer og præsenteret overskueligt, skal de anvendes. Noget af det primære, man kan anvende datavisualiseringen til, er at få identificeret bestemte mønstre eller tendenser i jeres virksomhed, som kan forandres. Du kan også nemt præsentere de visuelle data, hvis du skal forklare om forandringer eller lignende, fordi den visuelle præsentation er overskuelig.