Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

En ubehagelig kontorstol kan have store konsekvenser – ikke kun for medarbejderens krop, men faktisk også for medarbejderens produktivitet og kreativitet. Der er nemlig intet mere irriterende og ubehageligt end at være tvunget til at sidde i en ubehagelig stol hele dagen lang, og det har altså negative konsekvenser for arbejdsglæden. Vi har derfor lavet en hurtig guide til, hvordan du finder den rette kontorstol, så du kan komme godt gennem arbejdsdagen.

Størrelse og model

Hvis du sidder og arbejder meget fremadrettet ved skrivebordet, er det en god idé at vælge et lille ryglæn. Det gør det muligt for dig at få støttet lænden samtidig med at du har god mulighed for at strække ud, få en god holdning og få aktiveret musklerne i ryggen. Hvis du derimod sidder og skal føre mange telefonsamtaler, er det bedre med et større ryglæn. Det kan nemlig fint gribe dig, når du læner dig bagover,

Hvis du sidder med og længe ved dit skrivebord, bør du vælge en kontorstol med fremadgående vip. Således skal du ikke strække dig unødigt fremover for at nå. Et skråt sæde kan i stedet hjælpe dig med at strække ryggen og aktivere dine muskler.

Hvis du gerne vil kunne ændre siddestilling i løbet af dage, bør du vælge en kontorstol med vip. Den gør det muligt for dig at få bevæget dig mere i løbet af dagen, sætter ordentligt gang i cirkulationen og opbygger musklerne. Her ville et hæve-/sænkebord også være en stor hjælp.

Hvis du har en dårlig ryg, kan du nyde godt af mange fordele med en saddelstol (eller ståstøttestol). Den sørger for at du strækker ryggen og forbedrer din holdning. Du får også fri bevægelighed for dine ben, styrker blodcirkulationen og holder trætheden på afstand. En ståstøttestol er generelt en dog stol, da man simpelthen ikke kan sidde forkert på den.

Indstilling og justering

Når du skal vælge en kontorstol, er det vigtigt, at du lægger vægt på, at den kan indstilles og justeres alt efter behov – især i forhold til din ryg og læn. Du bør i så fald indstille stolen således, at dine knæled åbner sig op over en 90-graders vinkel og sørge for at dine fødder har god kontakt til gulvet. Du skal heller ikke have sæde for mere end 2/3 af dit lårben – ellers skærer du af for dit blodomløb.

Betræk og hjul

Når du vælger kontorstol, skal du også tage hensyn til betræk. Det kan være alt fra kunststof og uld til skind. Uld er generelt et godt valg, da det har stor slidstyrke og har også en smudsafvisende overflade. Skind er et godt valg, hvis du gerne vil have et betræk, der kan holde sig pænt over lang tid og er nem at rengøre.

Du skal også tage hensyn til hjulene. Hvis kontoret har gulvtæppe, bør du vælge hårde hjul, da de kan køre over gulvtæppet uden at gøre modstand. Hvis kontoret i stedet har linoleumsgulv, trægulv eller andre hårde overflader, så er bløde hjul et bedre valg.

Armlæn

Armlæn er et populært udstyr til kontorstolen, men det er ikke det rette valg for alle. Hvis du taler meget i telefon, er det en god ting, da man så læner sig tilbage – men hvis du i stedet arbejder meget ved computeren, kan armlæn godt være i vejen i forhold til bordet.

Vi håber at du nu ved, hvilken kontorstol du skal gå efter. Du kan finde et stort udvalg af møbler til kontor her.