Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Et godt arbejdsmiljø starter tit oppefra, og det samme gør en sund virksomhed. Hvis ledelsen er dårlig, er det næsten lige meget hvordan resten af virksomheden fungerer. Dårlig ledelsen er en sygdom i mange danske virksomheder, og det er da også den største enkeltstående grund til opsigelser. Enten at leder eller ledelsen har været hovedårsagen eller medvirkende til opsigelsen.

Hvad er en god leder?

Der findes desværre ikke en formel for, hvad en god leder er. Hvordan man er en god leder, kommer nemlig utrolig meget an på, hvem det er, der skal ledes. Mennesker er forskellige, og de skal ledes på forskellige måder. Der er stor forskel på, om der er tale om 100 telemarketing sælgere, 100 fabriksarbejdere eller 4 designere. Som du kan læse her, findes der mange ledelsesformer, og hvilke man skal bruge afhænger af hvem der skal ledes.

Der findes dog nogle ting, der er rimelig essentielle for god ledelse. Her er 5 af dem.

1: En god leder tror på sig selv

Hvis man som leder ikke tror på sig selv, hvorfor skulle dem, der skal ledes så. Selvsikkerhed skal ikke forveksles med arrogance eller lignende.

2: En god leder tror på andre

Hvis man som leder ikke tror på sine ansatte, hvorfor er de så ansat? Man skal have en tro på sine ansatte, og selvom de fejler skal man tro på, at det kan rettes op.

3: En leder skal kunne lede

Dette hæger lige sammen med det første punkt. Alle kan blive ledere, men det er langt fra alle, der kan lede. Som leder skal man kunne inspirere sine medarbejdere, ellers vil de ikke følge en.

4: En leder skal have empati

Empati er en af de ting, som mange ledere mangler. Især hvis der er tale om større virksomheder med mange ansatte, er empati nogle gange en mangelvare, da de mener der skal distance til. De to kan sagtens gå hånd i hånd.

5: En god leder kan altid blive bedre

Uddannelse er noget der varer hele livet, og det stopper ikke, bare fordi man er blevet leder. Der findes mange gode kurser og uddannelse i ledelse. En god leder vil tage i mod dette og forsøge at blive bedre til sin rolle.