Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der kan være forskellige årsager til, at man gerne vil opmærke tøj. Herunder gennemgår vi hvad du kan bruge til at opmærke tøj i forskellige situationer.

Navn i tøjet:

  • Behovet for navn i tøjet opstår ofte når man får børn der skal starte i institution. I vuggestuen er der mange børn, og alle børnene har både overtøj og skiftetøj med. I løbet af dagen bliver der måske skiftet en bluse eller et par bukser, hvis det bliver vådt eller beskidt. Samtidig skal der både tøj af og på, når børnene skal ud at sove eller på legepladsen. Meget af tøjet ligner ofte hinanden og det er de færreste pædagoger, der kan holde styr på præcis hvilket tøj, der tilhører et bestemt barn. Derfor er det stort behov for at opmærke børnenes tøj. Både for pædagogernes skyld, men bestemt også for børnenes. Mange børn bryder sig ikke om at have tøj på, der ikke er deres eget. Derfor er navnelapper en genial opfindelse. Navnelapper er klistermærker med navn (og evt. telefonnummer) som er udviklet til at sætte i tøj. De er bløde og man mærker dem derfor ikke, når de sidder i tøjet. Navnelapper kræver hverken at du skal sy eller stryge og de holder selvfølgelig til masser af ture i vaskemaskinen. Du kan også sætte navn i tøjet med strygemærker eller navnebånd. Strygemærker er en ekstrem holdbar løsning, men mange vælger løsningen fra fordi de gerne vil kunne sælge tøjet videre efter brug – og så er navnelapper den klart bedste løsning for mange.

Branding af et tøjmærke:

  • Du kan brande dit tøjmærke på flere forskellige måder. En oplagt måde er ved at sætte et label på tøjet med dit brand, logo eller navn. Det kan gøres på mange måder. Typisk vælger mange tøjbrands vævede labels til at sætte på tøjet. Det er en pæn løsning, der kan laves i mange størrelser og udtryk. Derudover fås labels i læder, metal eller silikone, som også bliver brugt på tøj eller andre tekstiler. Du kan også sætte hangtags på tøjet, når du vil opmærke det. På hangtagget kan stå størrelse, pris, brand mm.

Andre muligheder for opmærkning af tøj:

  • Vaskeanvisninger i tøjet: Det er i mange lande bestemt ved lov at man skal vejlede sine kunder i korrekt vask/rens af tøjet. Mange der sælger tøj, vælger derfor at sy vaskeanvisningen ind i tøjet. Det er nem måde for forbrugeren at finde vaskeanvisningen uden at den bliver væk og den er fastgjort i tøjet.
  • Størrelsesmærkning i tøjet: Det er rart at kende størrelsen på tøj, når tøjet sælges. Små mærkater med tal angiver størrelsen og kan sys direkte i tøjet.
  • Labels og strygelapper er populært som dekoration på tøjet. Det kan fx være badges som bliver brugt som pynt, fx et idol, som figurerne fra Frozen. Men Badges kan også bruges som en del af brandingen ved at sætte et markant badge på tøjet. Badgdes bliver også brugt af forskellige foreninger, som fx spejdere, militærfolk og motorcykelklubber, der gerne vil vise tilhørsforhold.