Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vælg den rette konferencier

En konferencier er den person, der holder sammen på hele arrangementet og sørger for at arrangementet forløber uden problemer. Det er konferencieren, der står for at informere om forløbets gang og skal også stå for underholdningen, når der er ophold i programmet eller der opstår problemer med teknikken eller andet. Der er derfor et par krav til en konferencier, som du kan læse meget mere om nedenfor.

Det er ofte en person fra ledelsen eller en anden intern person, der udvælges som konferencier. Det er jo også nemt, men det er langt fra den bedste løsning. En konferencier skal nemlig helst have en masse erfaring med at snakke foran en masse mennesker, være objektiv og underholde, når det går galt. Det er ikke alle, der har den form for udadvendthed, der kommer med at være konferencier og ordstyrer. Når en konferencier er en udestående, så er det lettere for konferencieren at tage udgangspunkt i modtagerne, tale direkte til dem og løse eventuelle problemer, der skulle opstå.

Det kan godt være svært at holde fokus, når der bare kommer indlæg efter indlæg med kloge ord. En konferencier skal således også være med til at holde deltagerne interesserede og opretholde deres opmærksomhed – det gøres ofte med humor og sjove indlæg. Konferencieren står således for underholdningen mellem oplægsholdere, og kan dermed hjælpe med at holde deltagerne interesserede.

Når deltagerne bliver bombarderet med viden af mange forskellige oplægsholdere, så er det konferencieren opgave at skære ind til kernen af budskaberne, samle op og fremhæve det væsentlige. Konferencieren er med til at skære budskaberne ud i pap, så selv de deltagere, der ikke fulgte helt med, får det vigtigste med fra oplæggene. Det er derfor også vigtigt at konferencieren har en smule forstand på emnerne og indholdet generelt, så vedkommende også rent faktisk er rustet til at kunne samle op og komme med kernebudskaberne eller også skal der en ekstra person til for at hjælpe konferencieren – det er trods alt hovedsageligt konferencierens opgave at holde konferencen kørende efter planen. Læs mere om konferencieren og dennes opgaver her.