Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det er lidt over 3 måneder siden, at corona for alvor gjorde sit indtog i Danmark i begyndelsen af marts. Der gik ikke mange dage, før der begyndte at være travlhed hos a-kasserne. Mange mistede deres arbejde inden for få uger, personer der var timeansat eller på anden måde med korte opsigelse. De mange hjælpepakker sm regeringen har givet, har holdt hånden under mange arbejdspladser ved at give lønkompensation og lignend.

Ledigheden steg voldsomt i den første periode. I takt med at Danmark er ved at åbne op igen, er der dog mange der er kommet tilbage på arbejdsmarkedet. I sidste uge har der dog været en stigning i antallet af ledige. Fra at have ligget på mellem 4 og 8000 siden midten af april, steg den til over 11.000 i sidste uge. Tænker man ikke nærmere over dette, kan det overraske, tæller man måneder, giver det dog rigtig god mening.

Opsigelsesfristen spiller nu ind

Er man funktionæransat har man nemlig typisk 3 måneder opsigelse, naturligvis alt efter hvor længe man har været ansat og lignende. Det betyder, at rigtig mange af dem, der er blevet fyret på grund af corona krisen i starten, nu er udover deres opsigelsesperiode, også altså dermed ledige.

Cheføkonom Benn G. Vestergaard fra paraplyorganisation Akademikerne, har udtalt at der meget vel kan begyndelsen på en funktionæreffekt. Over den kommende tid kan der såvel komme mange ledige i denne gruppe, da der naturligvis er mange, der ikke er blevet fyret lige med det samme. I takt med at virksomheder er udtrådt af lønkompensation ordninger over de sidste uger og måneder, er der også kommet flere fyringer. Så selvom vi på mange måder er over det værste i forbindelse med covid-19, så er der ingen tvivl om, at vi langt fra har set det sidste eller mærket de endelige økonomiske konsekvenser.