Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det kan være svært at holde styr på hjemmekontoret. På sin arbejdsplads har de fleste en vis rutine med at få ryddet op og smidt ubrugelige papirer ud. Men derhjemme kan rodet nemmere hobe sig op. Det er derfor rigtig vigtigt, at du får indarbejdet nogle rutiner, så der roder mindre. Det kan være, at du skal have flere papirkurve. Det kan være, at du skal sørge for at rodet fra resten af hjemmet ikke spreder sig til hjemmekontoret.

Kig på dine opbevaringsløsninger

Det er rigtig vigtigt, at dine kontormøbler svarer godt til dit arbejde. Hvis du skal arbejde i kontor, så er skuffedarier super vigtige. De er der, hvor du kan opbevare de ting, du ikke umiddelbart bruger, så din bordplade kan stå nogenlunde frit. Det er vigtigt at du ikke overfylder dine skuffer. Du kan sørge for kun at have nødvendige ting på dit kontor, og at du kan se det hele i skuffen. Du skal ikke til at flytte rundt på ting for at finde den ting, du har brug for. Der skal altid være et overblik.

Brug skyen mere

Det er jo fantastisk, hvordan alt kan passes ind i filer på din computer. Selvom de bedste arbejder bedre med en fysisk kopi i hånden af det, de skal læse. Så er det altså også belastende for miljøet, og det roder bare meget mere. Det er derfor rigtig vigtigt at sørge for, at du ikke overanstrenger dine øjne ved skærmen. Du kan eventuelt kigge på enheder, der udsender mindre blåt lys, så du kan slappe mere af i dine øjne. Det kan være en god ting at slippe for alle de papirer. Du kan jo overveje om, der er nogle ting, du nemmere kan håndtere på computeren. Og hvis der er vigtige ting, kan du altid printe dem ud.

Bevægelse er vigtigt

Det kan være en god ide at bevæge kroppen jævnligt. Og hvad er mere nærliggende end en hurtig oprydningsrunde et par gange om dagen. Hvis du står overfor en vanskelig problemstilling, så er det jo altid godt at kunne summe lidt over det. Bevægelse er godt for både krop og hjerne, så du kan med stor fordel lave det til en kort rutine. Hvis du skal snakke i telefon, kan du også rydde lidt op imens. På den måde slår du altså  to fluer med et smæk.