Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der er en stor branche indenfor projektstyring, men det er en underlig størrelse, fordi er nogle mennesker bare eksperter i at håndtere større projekter? Desuden lyder det underligt, at du skal hyre en, der i princippet ikke aner noget om dig og din virksomheds processer, til at styre et helt projekt. Kan det virkelig passe at man kan være ekspert i at projektstyre, eller er det noget alle kan lære med lidt guidelines? Vi vil gerne give et bud på hvordan man styrer et projekt. Mange udgiver sig for at være eksperter, vi siger ikke du bliver ekspert af at læse denne artikel, men vi mener at man burde gøre det internt i virksomheden, fremfor at hyre folk udefra.

Lav en projektplan

Det betyder ikke noget om du er bekendt med Scrum, trello, Gantt, Prince 2 eller noget femte, du skal bare vælge en af dem. Projektmodellerne minder om hinanden, og det er bare en måde at holde styr på tid og opgaver, en måde at give dig et overblik. Så brug det du allerede kan, eller lær en af dem, så bliver processen meget nemmere. Derefter kan du sætte dig ned med dit projektstyringsværktøj, og lave projektplanen. Det er bare at opdele dine opgaver ud på et bræt, de fleste værktøjer inkludere en form for “spilleplade” hvor du kan få dit overblik.

Del den med teamet

Når du har lavet projektplanen deler du den med teamet, her har de mulighed for at komme med indevendinger, og kritik. Du skal være åben, og lytte til deres frustrationer, der er ikke noget være en at blive leddet af en, som ikke gider lytte på dem der skal styres.

Aftal grundreglerne

De fleste af projektstyringsværktøjerne indebærer nogle “regler”, som man skal afgøre i teamet. Man skal aftale en tid på opgaverne, og man  skal overholde de deadlines fx, hvis projektets deadline er lidt mere løs, kan man så til sidst færdiggøre nogle af de opgaver som ikke kunne nås indenfor tidsgrænsen

Tidsregistrering

Alle projekter kræver en form for tidsregistrering, det er den måde du som leder, kan holde styr på opgavernes længder.