Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

På mange arbejdspladser bliver der hvert år afholdt en til flere sociale sammenkomster. Udover den næsten uundgåelige julefrokost kan de omfatte en sommerfest, en fællesudflugt eller en teambuilding dag. Sidstnævnte vil oftest inkludere fysisk aktivitet. Fælles for alle disse events er, at der på et tidspunkt skal serveres mad for deltagerne. Og her må I som arrangører gerne være kreative og for eksempel servere helstegt pattegris, en vegetarisk buffet eller en menu lavet udelukkende af lokale råvarer.

Gør maden til en oplevelse

Julefrokosten er madmæssigt ofte meget traditionel, og sådan foretrækker mange det. Derfor er det måske bedst, at I gemmer det kulinariske fyrværkeri til andre firmaarrangementer, såsom en udendørs sommerfest. Denne kunne afholdes under temaet Grisefest, kendt fra charterrejser sydpå. Hovedretten ville bestå af stykker af helstegt pattegris, tilberedt til festen. Holder I til i Jylland eller på Fyn, kan I eventuelt prøve at se her, hvor forskellige menuer tilbydes. Ønsker I at involvere medarbejderne, kan I nøjes med at bestille selve pattegrisestegen og lade deltagerne hver medbringe tilbehør til en fællesbuffet. Buffet er forresten altid en god ide til større eller uhøjtidelige komsammener, da folk kommer op af stolene og bevæget sig mere rundt blandt hinanden. Ønsker I at kilde jeres ansattes smagsløg, kan I vælge en buffet med et udvalg af udenlandske retter. I flere byer kan I således bestille buffeter med eksempelvis asiatisk, mellemøstlig eller sydeuropæisk mad.

Tag hensyn til de ansattes ønsker

Da firmafester og lignende hovedsageligt afholdes for at gøre deltagerne glade, er I som arrangører nødt til at tage deres ønsker med i planlægningen. Hvis I for eksempel har et stort antal ansatte, der er vegetarer eller veganere, vil det være provokerende at servere helstegt pattegris. Et tag-selv-bord dækket med en blanding af kød- og grøntsagsretter vil derimod inkludere alle. Overvej også at tage hensyn til diverse fødevareallergier.