Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Kontorindretningen har generelt stor betydning for bl.a. produktivitet og arbejdsmiljø – og det bør derfor altid være højeste prioritet på en arbejdsplads. Kontorindretning består af mange forskellige elementer som både møbler, belysning, akustik, plads og meget mere, og det hele skal gå op i en højere enhed for at skabe de rette rammer for det arbejde, der skal udføres. Vi kommer i denne artikel med 5 tips til den ideelle kontorindretning, så du kan komme i gang med at optimere indretningen på dit kontor.

Den ideelle belysning

Gode lysforhold er vigtige – og de skal vælges ud fra det arbejde, der skal udføres. Den ideelle belysning på et kontor består af dagslys kombineret med kunstig belysning. Arbejdspladserne bør altså opsættes således, at medarbejderne kan nyde godt af dagslyset, når det er til stede, men det skal samtidig også være mulighed for at dæmpe dagslyset, når solen simpelthen står for skarpt i form af f.eks. persienner, gardiner eller lignende. Der skal også gerne være mulighed for at hver enkelt medarbejder kan justere belysningen på deres arbejdsstationer selv, gerne i form af bordlamper, som kan give et mere koncentreret lys på det, der arbejdes med.

De ideelle kontormøbler

Der findes et overvældende udvalg af kontormøbler, og det kan være svært at vælge. Når man skal finde kontormøbler, er det dog vigtigt at tage komforten i betragtning, da medarbejderne jo ofte bruger mange timer om dagen foran computeren siddende i kontorstolen. Derudover bør man også prioritere kontormøbler, der gør det muligt at veksle arbejdsposition i løbet af dagen. Det kan f.eks. være et hæve-sænkebord og kontorstole med en masse indstillingsmuligheder.

Den ideelle akustik

I den perfekte verden arbejder vi alle sammen på kontorer, hvor der ikke er larm eller støj af nogen art. Sådan er det dog ikke i virkeligheden. Det er derfor meget vigtigt at tænke støjreduktion ind i kontorindretningen. Det kan f.eks. være i form af lydabsorbenter som f.eks. akustikvægge, lyddæmpere og meget mere. Det kan dog også bare være ved at indrette kontoret således, at medarbejderne, der har brug for ro og fred placeres langt væk fra de medarbejdere, der taler meget sammen eller i telefon. Det kan evt. også klares med en telefonboks til kontoret, så der er et sted, man kan gå hen, når man har brug for ro og fred.

Det er noget andet at indrette et kontor frem for at indrette et hjem, og der er mange faktorer, der spiller ind. Det kan derfor være en god idé at få hjælp til professionel erhvervsindretning, så du får et kontor, hvor produktionsniveauet er højt og arbejdsmiljøet er godt.