Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Dine ansatte arbejder 8 timer 5 dage om ugen, og i al den tid sidder de ned. Når dagen er omme, tager de måske hjem i bus eller tog, spiser aftensmad og smider sig på sofaen, blot for at gøre det hele igen næste dag. Vi er slet ikke bygget til at sidde stille, og det er derfor nødvendigt at tænke bevægelse ind på arbejdspladsen – selv når vi sidder stille.

En ubevægelig hverdag

Det er ikke en ny videnskab, at kroppen har bedst af at være i bevægelse, men når vi nu engang ikke kan komme udenom den siddende arbejdsstilling, er det yderst vigtigt, at dine ansatte sidder ordentligt i løbet af arbejdsdagen. En dårlig siddestilling kan føre til smerter i nakke, skuldre og ryg. Mange tror, at det er sundest at sidde ret-op-og-ned på stolen, men dette er faktisk ikke helt rigtigt. Hvis du sidder for ret på din stol, eller rettere, hvis din stol er bygget til at du skal sidde på den måde, kan du faktisk udvikle smerter i lænden. Desuden vil du ikke være i stand til holde den ranke siddestilling. Dine muskler vil blive trætte, du vil synke sammen i stolen og belaste din krop.

Sid godt, lev godt

For at sidde godt skal du altså ikke sidde stille, men hele tiden holde dig i bevægelse. Den bedste kontorstol er med Active Sitting. Det betyder, at stolen tillader mange forskellige siddestillinger. Din ryg og lænd har for eksempel brug for, at du en gang imellem rokker fra side til side. Det kan kontorstolen hjælpe dig med ved at have et sæde, der kan vippe fra side til side. Ryglænet er lavt og er ikke låst fast. Det vil sige, du aktiverer dine rygmuskler, hver gang du læner dig tilbage i stolen.