Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det er ikke et ufarligt job at være chauffør. Det er et job, som indebærer mange risici og et job, hvor din opmærksomhed konstant skal være uforstyrret.

For at opretholde en vis sikkerhedsstandard er det en lovbestemmelse fra EU, at chauffører tager et EU kvalifikationsbevis. Hvis du ikke overholde denne lovbestemmelse, kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse at støde på en politimand – både for dig selv og din arbejdsgiver.

Hvad indebærer kurset?

Kurset er en efteruddannelse til folk, der arbejder i transportbranchen. Det er dog et meget overskueligt kursus, da det kun varer 5 dage. Afhængigt af, hvor du tager kurset vil 2 eller 3 af dagene dog ikke være obligatoriske.

Det kan dog sagtens være, at du kommer til at synes, det er så spændende, at du får lyst til at fortsætte de resterende frivillige dage. Der er heldigvis mange, der udbyder kurser om eu bevis, så det vil oftest være muligt at finde en dato, der passer godt ind i dit skema.

Hvis du ikke kan komme i 5 dage lige efter hinanden, er det også ofte muligt at opleve efteruddannelsen over flere dage – såfremt kurset ikke tager mere end 3 uger at færdiggøre.

Hvad lærer man på kurset?

På efteruddannelsen vil du blandt andet opleve fag om nye færdselsregler, regler for køre- og hviletid, arbejdstidsregler, transportlovgivning, trafiksikkerhed, hjerte-lunge-redning, arbejdsmiljø og forskellige lastsikringer.

Nogle af fagene er obligatoriske, mens andre er frivillige. De obligatoriske fag vil naturligvis være samlet på de samme dage, så det er muligt at deltage en hel dag uden frivillig læring.

Det er desuden obligatorisk for chauffører at få en EU kvalifikationsbevis fornyelse hvert 5. år. Det er fastsat af Trafikstyrelsen, som også har godkendt efteruddannelsen.

Så uanset om du er en chauffør, der skal have EU-bevis til bil eller EU-bevis til lastbil, så er efteruddannelsen obligatorisk, så længe du skal fungere som lovlig chauffør.

Efteruddannelsen kan for det meste findes til rimelige priser, men udover prisen for selve kurset, er det også lovpligtigt, at du betaler et gebyr til Trafikstyrelsen, som herefter udstøder et certifikat til dig.