Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Ejer du er en pejs derhjemme, og elsker du at brænde godt op i dem især om vinteren, når kulden kommer frem? Det kan være umådeligt hyggeligt at have dig en pejs, når man sidder og hygger inde i stuen. Men sådan en pejs skal også gøres ren af og til.  

Tag det indvendige med en askestøvsuger  

Al det overskydende indmad inde i pejsen skal væk på en eller anden måde. Og det gør du bedst med en askestøvsuger. 

Det er ikke en god ide at bruge din ganske almindelige støvsuger til at klare dette arbejde. En almindelige støvsugere er nemlig ikke beregnet til at skulle gøre det. Selve asken inde i pejsen kan stadigvæk være meget varm, når du går i gang med at gøre ren – også selvom der er gået flere timer siden, at der sidst var ild i den! Og sådan en varm aske kan hurtigt gøre skade på din almindelige støvsuger eller i værste tilfælde gøre at den brænder helt sammen. 

Brug derfor altid en nem og billig askestøvsuger til at gøre det indvendige af din pejs ren. Det er langt det sikreste. 

En våd klud til det yderste

Når du skal gøre ydersiden af din pejs ren inde i stuen, så skal du ikke benytte en askestøvsuger. Her kan en god gammel våd klud sagtens tage det værste.

Jo oftere du gør din pejs ren udefra, jo lettere bliver det også at tage den mængde sod, der måtte være. Husk også at tage lågen på indersiden. 

Hvis du ikke gør ofte rent så kan desuden godt komme til at sidde ekstra godt fast. Så kan det være, at du skal finde en lille smule sæbe frem eller nogle andre rengøringsmidler, som er specielt designet til at kunne gøre din pejs ren.