Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Enhver landmand venter i spænding på at se resultatet af årets høst. Vejr og vind har stor betydning for høsten, men hvad nu hvis den enkelte landmand ikke var så afhængig af vejrets luner? Med den teknologiske udvikling er det nu muligt at beregne afkastet allerede tidligere på året. Hvis du gerne vil optimere din produktion, kan det være en god idé at se om teknologien kan hjælpe dig på vej.

Nye måder at tænke markanalyse

Få optimalt udbytte af dine afgrøder ved at få digital analysering af dine afgrøders sundhedstilstand for plantestress, plantetælling, identificering af ukrudt og højdeområder i marken. Ved at gøre brug at konkrete datamålinger er det nemmere at lave et tildelingskort. Hvordan kommer du i gang? Firmaer specialiserer sig i at lave markanalyser med droneflyvninger, som præcist kan aflæse markens fotosyntese fra luften, ved brugen af specialdesignede kameraer til landbrug. De konkrete data, gør det muligt at oprette et tildelingskort on-site, på max. 45 min efter endt droneflyvning. Ved at kunne belyse hvilke specifikke markområder der behøver ekstra gødning, kan du afstemme din mængde af gødning og optimere dit afkast på afgrøderne. GPS-resultaterne kan kobles direkte til mange forskellige landbrugsmaskiner, så det kan tilpasses det enkelte landbrug.

Fremtidens landbrug er teknologisk

Præcisionslandbrug, GPS-målinger og droneflyvning er nogle af de ord man ligeså godt kan vænne sig til bliver integrerede ord indenfor fremtidens landbrug. Optimering af landbrug er ikke et nyt begreb, men ikke desto mindre, udvikles der løbende på de teknologiske muligheder, for kontinuerlig optimering og effektivisering. I den store klimadebat, er der fokus på metanudslippet fra køerne og derfor har landmænd i samarbejde med SEGES investeret 20 millioner i et udviklingsprojekt for køer. I stedet for at produktionen af køer og bøffer minimeres vil de gerne fokuserer på hvordan landbruget kan lykkes med at minimere metanudslippet. Der vil blive forsket i alt fra en spiselig pille til køerne til datatracking af hver enkelt kos foderindtag. På dn måde vil man optimere hver enkelt ko. Bøffer fra disse køer bliver analyseret efterfølgende for at finde frem til det bedste resultat og den bedste proces. Planteavl bliver i fremtiden optimeret væsentlig, da man med GPS-udstyr vil kunne lave præcise målinger for plantesundheden og regulere derefter inden høst.