Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvad enten du til daglig arbejder ved en kontorplads eller står ved en maskine, er det vigtigt, at du passer på din krop. Du skal arbejde i mange år, så hvis ikke du passer på din krop, risikerer du at få skader eller smerter i din krop. Men hvordan passer du bedst muligt på din krop?

Tænk over dine arbejdsstillinger

Ligegyldigt hvad du arbejder med, skal du huske at tænke over dine arbejdsstillinger. Hvis du sidder eller står meget i den samme stilling lang tid ad gangen, er det, at du kan få nogle skader. Det samme gælder, hvis du ofte er i nogle stillinger eller laver nogle bevægelser, som ikke er gode for kroppen. Hvis du står meget op, så prøv at stå på forskellige måder i løbet af dagen. Eller hvis du sidder meget ned, så gå en tur rundt på kontoret en gang imellem. Bare sådan en lille pause kan være god for din krop.

Øg ergonomien på arbejdspladsen

Hvis du er leder af en virksomhed, kan du overveje at investere i noget undervisning til dine ansatte omkring ergonomi på arbejdspladsen. Hvis du er ansat i en virksomhed, kan du altid foreslå sådan et initiativ til din leder. Hos Officefit.dk kan de undervise i ergonomi på arbejdspladsen, hvilket vil sige, at de lærer folk, hvordan de kan styrke deres krop til at arbejde bedre, og hvordan de kan gøre bevægelse til en større del af både deres arbejde og fritid. De tilbyder individuel undervisning, undervisning til en mindre gruppe eller en hel dag, hvor der er fælles undervisning for hele arbejdspladsen.

Det kan være rigtig positivt med sådan en omgang undervisning, fordi det på den måde bliver et fælles projekt på arbejdspladsen i stedet for et projekt for den enkelte.