Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Som virksomhed har man et medansvar i forhold til at nedbringe ressourceforbruget og være med til at passe på vores klode.

Det stiller helt naturligt spørgsmål: Hvad gør I for at passe på, at energiforbruget ikke løber løbsk?

Vi giver gode råd her.

Spar på elektriciteten!

Der findes flere måder at spare på energien på. Mange virksomheder henvender sig til specialister inden for energioptimering, hvormed de får klare handleplaner, som kan nedsætte energiforbruget og så spare penge.

Sådanne specialister kan se på forhold inden for belysning, ventilation, driftsoptimering, køling, tomgangsoptimering og meget mere.

Men det er ikke kun udefrakommende, som kan være med til at sørge for, I sparer strøm og ressourcer. Faktisk kan man sætte fokus på at påvirke virksomhedskulturen, så man opdrager de ansatte til at tænke mere grønt. Det kan være ved små tiltag som at f.eks. slukke computeren, når de skal til frokost o.l. eller være opmærksomme på at få slukket lyset, når de forlader et lokale. Det lyder måske som småting, men i det lange løb kan de betyde meget.

Få opvarmet ordentlige

Er man en virksomhed, der står for egen opvarmning, kan et biobrændselsanlæg til professionelt brug eller installationen af f.eks. jordvarme gør en kæmpe forskel kontra fjernvarme eller opvarmning via fossile kilder. Faktisk er der så mange penge at spare, at der vil være tale om en relativ kort tilbagebetalingstid på investeringen.

Dertil skal man tænke på, at man foruden at spare penge er med til at omstille sig til en grøn energiform. Det viser ansvar og samfundssind.

Drop det vanvittige vandforbrug

Foruden at tænke i strøm og opvarmning, kan der være mange penge at spare ved at få gennemgået vandforbruget.

Dette kan reduceres kraftigt ved at f.eks. udskifte gamle toiletter med nye. For de ældre toiletter bruger nemlig gerne mere end 3 gange så meget vand som de moderne!

Også armaturerne kan udskiftes med automatiske censorstyrede modeller. Det kan reducere forbruget herfra med over 50%!

Der er med andre ord mange penge at spare – særligt hvis man kombinerer alle besparelsesområder for maksimal effekt.